Sonntag, 11. November 2012

Panierte Pilze / Ciuperci pane


In Tarpesti Targul Neamt a fost mare sarbatoare tot acest sfarsit de saptamana - Hramul bisericii din sat.  Satenii s-au intrecut in pregatit bucate traditionale alese, de la sarmalute, ciorbe si fripturi la cozonaci si placinte cu branza si care mai de care te pofteau in casa la masa.
Din bunataturile zonei Neamtului, din frumoasele paduri de acolo pline de bureti am ales o mancare pe cat de simpla pe atat de gustoasa: - ciuperci pane.

Ingrediente pentru 4 persoane:

-400 g ciuperci de padure proaspete - hribi
- 1 ou
- 150 g faina
- patrunjel tocat
- 250 ml ulei (ideal de arahide)
- sare

Se curata ciupercile eliminand partea cu pamant de la radacina. Se sterg numai cu un servet umed, apoi se taie felii de la radacina spre palarie.
Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Intr-un castron se pregateste o compozitie ca de clatite din faina, ou si 150 apa rece.
Se adauga si patrunjelul si se amesteca bine.
Ciupercile se trec prin acest aluat, se scurg de surplus si se prajesc in ulei incins - pe-o parte si pe alta.
Se scot pe un servet de bucatarie.
Se servesc calde si cu sos remoulade.

Pofta buna !

Paula's Recipes wünscht Guten Appetit 


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen