Dienstag, 20. November 2012

////

Kuttelsuppe / Ciorba de burta

Ciorba de burta

Ca si sarmalele ciorba de burta isi are originile la Imperiul Otoman
 de unde s-a raspandit in multe variante in aria Turcia-Bulgaria-Romania-Polonia.
In Romania e una din mancarurile traditionale, foarte indragita
 si nelipsita din nici un restaurant.
Este foarte usor de preparat daca tinem cont ca acum
 se gaseste burta gata spalata si feliata. 

Ingrediente:

- 1 kg burta prefiarta
- 1 ceapa (numai pentru fiert - apoi se arunca)
- 2 morcovi
- 1 telina potrivita
- 1 patrunjel radacina
- 4 galbenusuri
- 300 g smantana
- otet
- o capatana usturoi
- sare si piper



Se pun la fiert intr-o oala de 4 litri, burta si legumele cu o lingurita de sare. Timpul de fierbere e circa 1 ora la foc potrivit in functie de burta daca e proaspata sau prefiarta.
 Usturoiul se piseasa ca pentru mujdei.
Burta daca este intreaga dupa ce a fiert se taie in fasii de 1 cm latime si 3-4 cm lungime.
Legumele se dau deoparte (se pot folosi pentru salata boeuf) ceapa se arunca iar un morcov se paseaza sau se feliaza, apoi se amesteca din nou cu supa si burta feliata.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu smantana si usturoiul pisat. In acest dressing se adauga treptat cate o lingura de supa pana lungim compozitia apoi o turnam cu grija in oala, amestecand continuu ca sa nu se taie. 
La sfarsit se adauga zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Se serveste fierbinte cu ardei iute si o cana cu smantana.



Paula's Recipes wünscht Guten Appetit 

0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen