Donnerstag, 1. November 2012

////

Hallo November ! Muffins mit Schokoladenfüllung


Halloween - sarbatoare imprumutata de la americani, ocazie la care copiii se bucura enorm si abia asteapta sa se costumeze si aici. Adultii se bucura si ei, mai mult de ziua libera de 1 noiembrie :) Magazinele abunda de tot felul de produse, de la dulciuri la costume si masti care mai de care mai sofisticate si inspaimantatoare ... totusi sarbatoarea nu are aceeasi rezonanta ca in America...
Ca sa nu treaca neobservata am facut muffins-uri cu ciocolata, decorate cu glazura galbena si figurine din pasta de zahar.
Ne-au vizitat copiii vecinilor si prietenilor nostri, o mica vrajitoare si un dracusor rosu. Copiii mei mari si adulti s-au bucurat si ei de figurasi si si-au disputat pisicutele si scorpionii cu cei mici.


Ingrediente pentru o tava de 24 mini - muffins (sau 12 clasice):

- 100 g unt la temperatura camerei
- 100 g zahar
- 2 oua
- 170 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 linguri cacao
- coaja de lamaie rasa
- esenta (rom, vanilie)
- 100 g ciocolata


Incalzim cuptorul la 190 grade. Asezam in tava formele pentru muffins din hartie de copt.
Untul la temperatura camerei se freaca spuma impreuna cu zaharul.
Se adauga ouale si se mixeaza in continuare cateva minute.
Faina amestecata cu praful de copt si cacao se adauga treptat si se mixeaza pana la omogenizare.
Se umplu cu lingurita jumatate din formele de muffins.
Se aseaza in mijlocul fiecarei forme cate un cubulet mic de ciocolata, se preseaza usor apoi se acopera toate cu restul de compozitie.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.
Ca la toate retetele de muffins formele nu trebuie sa fie pline complet ci numai pe trei sferturi pentru ca se umfla si cresc de dau pe afara.
Nu am facut nici o poza cu o sectiune ca sa nu le stric faconul, apoi au disparut toate asa repede ca nimeni nu le-a mai vazut umplutura :)


... si o plimbare la lacul de langa noi ca sa salutam un Noiembrie frumos cu armonii cromatice de vis.



Paula's Recipes wünscht Guten Appetit 

0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen