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Pentru 4 portii:
1 conopida mica de 500g
30 g stafide
30 g seminte de pin
1/2 lingurita Sumach
4 fire de patrunjel
2 arpacic
300 g piept de pui
160 g couscous
4 linguri ulei
1/2 lingurita mix de condimente pentru mancare arabeasca
sare si piper
Preparare:
1.Conopida se spala, se taie buchetele si se fierbe timp de 2 minute in apa cu sare.
Apoi se treceprin jet de apa rece si se lasa la scurs bine.
Stafidele se lasa la inmuiat in apa calda timp de 3 minute.
2.Semintele de pin se incalzesc un pic intr-o tigaie (fara grasime)pana devin aurii.
Patrunjelul se toaca, arpacicul se taie fin.
Pieptul de pui se taie in cuburi potrivite de 1 cm.
In acest timp se pregateste couscous-ul.
3. Intr-o tigaie incapatoare se pun 2 linguri de ulei si se rumenesc uniform bucatile de piept de pui.
Cand sunt gata se scot si se pastreaza calde deoparte.
In restul de ulei se calesc bucatile de conopida timp de 4 minute - peste 2 minute se adauga si arpacicul.
Se adauga apoi carnea, condimentele, stafidele, semintele de pin, sare si piper dupa gust si se amesteca usor intre ele.
Couscous-ul preparat se aseaza pe un platou incapator, deasupra se pune amestecul de conopida si carne si se decoreaza cu patrunjel tocat.
Este foarte gustos servit cu smantana..
Pofta buna !
Für 4 Portionen
1 kleiner Blumenkohl, (ca. 500 g)
Salz
30 g Rosinen
30 g Pinienkerne
1/2 Tl Sumach, (in türk. Läden)
1 Tl Fleur de sel
4 Stiele Petersilie
2 Schalotten
300 g Hähnchenbrust, (ohne Haut)
160 g Couscous
4 El Öl
1/2 Tl Raz el Hanout, (arabische Gewürzmischung; in türk. Läden)
Pfeffer
Zubereitungszeit
35 min
Zubereitung
1. Den Blumenkohl putzen und in kleine Röschen teilen.2 Minuten in kochendem Salzwasser vorgaren.
Danach abschrecken und gut abtropfen lassen. Rosinen mit kochendem Wasser
übergießen und 3 Minuten einweichen lassen.
Danach abschrecken und gut abtropfen lassen. Rosinen mit kochendem Wasser
übergießen und 3 Minuten einweichen lassen.
2. Pinienkerne in einer Pfanne ohne Fett goldbraun rösten.
Sumach und Fleur de sel mischen. Petersilienblätter abzupfen und grob hacken.
Schalotten in feine Spalten schneiden.
Hähnchenbrust in ca. 1 cm große Würfel schneiden.
Couscous zubereiten.
Sumach und Fleur de sel mischen. Petersilienblätter abzupfen und grob hacken.
Schalotten in feine Spalten schneiden.
Hähnchenbrust in ca. 1 cm große Würfel schneiden.
Couscous zubereiten.
3. 2 El Öl in einer großen Pfanne erhitzen, die Hähnchenwürfel darin rundherum anbraten
und mit einer Schaumkelle aus der Pfanne heben.
Das restliche Öl in die Pfanne geben und den Blumenkohl
darin 4 Minuten braten, nach 2 Minuten die Schalottenspalten zugeben.
Fleisch mit Raz el Hanout hinzufügen und nochmals kurz braten.
Rosinen und Pinienkerne zugeben und mit Salz und Pfeffer würzen.
und mit einer Schaumkelle aus der Pfanne heben.
Das restliche Öl in die Pfanne geben und den Blumenkohl
darin 4 Minuten braten, nach 2 Minuten die Schalottenspalten zugeben.
Fleisch mit Raz el Hanout hinzufügen und nochmals kurz braten.
Rosinen und Pinienkerne zugeben und mit Salz und Pfeffer würzen.
4. Couscous auf eine Platte geben und die Blumenkohl-Hähnchen-Pfanne darübergeben.
Mit Petersilie und Sumach-Salz bestreuen und servieren.
Darüber Sahnejoghurt geben ... schmeckt sehr gut !!!
Paula's Recipes wünscht guten Appetit !
Mit Petersilie und Sumach-Salz bestreuen und servieren.
Darüber Sahnejoghurt geben ... schmeckt sehr gut !!!
Paula's Recipes wünscht guten Appetit !
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