O alta prajitura pe care o facea bunica si care-mi aduce de tot gustul copilariei.
Pentru foi:
- 600 g faina
- 180 g zahar
- 4 linguri de miere
- 1 lingura bicarbonat
- 80 g unt
- 1 ou
- putin lapte pentru omogenizarea aluatului
Crema:
- 25o ml lapte
- vanilie
- coaja de lamaie
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 180 g zahar
- 1 lingura miere
- 80 g gris
- 200 g unt
- gem acrisor
Pentru foi:
- 600 g faina
- 180 g zahar
- 4 linguri de miere
- 1 lingura bicarbonat
- 80 g unt
- 1 ou
- putin lapte pentru omogenizarea aluatului
Crema:
- 25o ml lapte
- vanilie
- coaja de lamaie
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 180 g zahar
- 1 lingura miere
- 80 g gris
- 200 g unt
- gem acrisor
Pentru foi:
Se pun intr-un vas la foc mic untul + mierea + zaharul si se lasa pana zaharul e topit.
Se lasa la racit dupa care se adauga faina, bicarbonatul si oul, si se framanta bine cu putin lapte din cand in cand pentru omogenizare.
Se imparte apoi aluatul in 4 parti egale care se intind in foi cat mai subtiri direct pe hartia de copt.
Le intepam din loc in loc cu furculita si le coacem pe rand la 180°.
Crema:
Se pune pe foc laptele cu zaharul si cu mierea. Cand fierbe se adauga grisul in ploaie si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit iar cand e la temperatura camerei se adauga untul si vanilia. Mixam totul pana obtinem o crema omogena.
Asamblare: Prima foaie o acoperim cu 1/2 din crema.
Asezam deasupra a doua foaie si intindem pe ea gemul acrisor dupa dorinta.
Punem deasupra a 3-a foaie pe care intindem restul de crema, apoi ultima foaie.
deasupra prajiturii asezam o tava cu o greutate pe ea si o lasam pana a doua zi intr-un loc racoros pana a doua zi cand foile vor fi fragede si moi.
O decoram cu zahar pudra sau ciocolata topita.
Asezam deasupra a doua foaie si intindem pe ea gemul acrisor dupa dorinta.
Punem deasupra a 3-a foaie pe care intindem restul de crema, apoi ultima foaie.
deasupra prajiturii asezam o tava cu o greutate pe ea si o lasam pana a doua zi intr-un loc racoros pana a doua zi cand foile vor fi fragede si moi.
O decoram cu zahar pudra sau ciocolata topita.
0 Reactions to this post
Add CommentKommentar veröffentlichen