Samstag, 15. Dezember 2012

////

Weihnachtsgans mit Apfel-Orangen-Füllung


Se apropie Craciunul si i-a venit in sfarsit randul si unei gasculite din congelator pe care mi-au adus-o parintii mei in vara. 
Sa nu fiti tristi pentru asocierea de imagini, pentru ca gasculita noastra "si-a mancat malaiul" si a avut o viata luuuunga si frumoasa - cum se vede dealtfel in poze. Nu a trait degeaba stati linistiti, a fost libera intr-un paradis de care multi nici nu stiu ca exista. Tatal meu nu prea s-a priceput cand a cumparat-o sau mai bine zis au fost altii mai smecheri ca el :) ... dar in final batrana gasca a fost foarte gustoasa. A lasat ea cam multa grasime pe care am aruncat-o - dar trebuie sa vedem partea buna a lucrurilor - fara colesterol ! - sau... nu asa mult colesterol :-)....iar vegetarienii sa se abtina ;-)

Cum am pregatit-o ? clasic si foarte simplu, umpluta cu portocale si mere.

Este savuroasa si foarte usor de preparat. Va ve-ti impresiona musafirii de Craciun si va va face placere si sa o gatiti si sa o mancati.

Ingrediente:
- o gasca de 3,5-4 kg
- 2 mere
- 2 portocale
- 4 cepe
- 2 crengute rozmarin
- 100 ml vin alb sec
- amidon

Gasca se spala si se freaca cu sare si piper pe exterior si in interior.
Fructele se taie cubulete si se amesteca impreuna cu  2 cepe taiate marunt,sare, piper si un ou.
Se umple apoi gasca cu amestecul pregatit si se coase.

Se pune gasca in tava, se adauga si cele 2 cepe ramase taiate pestisori si se da la cuptor pentru 1- 1,1/2h.
Dupa acest timp friptura se intoarce in tava , se adauga vin alb sec si se mai frige timp de 1 h pana devine crocanta.



Sosul pentru friptura:

- sosul lasat de fripura se pune intr-o craticioara pe aragaz. Se adauga vin, amidon si condimente dupa gust.
- se pune o crenguta de rozmarin si una de salvie.
- sosul astfel pregatit se toarna peste friptura de gasca pentru a nu avea un aspect uscat.
- se serveste pe un platou langa portocale, smochine si coacaze.

Pofta buna si sarbatori fericite !


Paula's Recipes wünscht Guten Appetit 

0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen