Von allen Apfel Kuchen Variationen welche meine Mutter
in meiner Kindheit gebacken hat, ist dies wohl die einfachste
in ihrer Zubereitung,
und geschmackvollste zugleich.
Zutaten:
- 2 kg gereinigte, geschälte und
in Würfel geschnittene Äpfel
-3 Eier
- 300 g Zucker
- 450 g Mehl
- geriebene Zitronenschale
- 2 Tl. Zimt Pulver
- 1 mal Rum Essenz
- 2 Tl. Natron
- 1 Brise Salz
Zubereitung
Geschälte Äpfel in eine große Schüssel geben.
Natron mit geriebener Zitronenschale reagieren lassen.
Danach alle Zutaten mit einem Holzlöffel miteinander vermengen.
Nun legen sie ein Backpapier im Maß von 30 x 43 cm auf ein Blech aus.
Darauf breiten sie jetzt die gesamte Mischung aus,
und nivellieren sie die Höhe aus.
Nun das ganze in den auf 175° vorgewärmten Ofen schieben,
und 45 min backen lassen bis der Rand leicht bräunlich wird.
Ist der Kuchen fertig gebacken, aus dem Ofen
nehmen und auf einem Grillgitter abkühlen lassen.
Glasur:
- 7 El. Milch
- 7 El. Kakao
-7 El. Zucker
-125 g Butter
-100 g Kokosraspeln
Alle zutaten in einen Topf geben und bei kleiner Flamme erhitzen.
Bitte gut vermischen und erhitzen lassen bis der ganze Zucker
geschmolzen ist. Am Ende sollte ein Sirup von grober
Konsistenz das Ergebnis sein. Um nicht zu vergessen,
sollten sie von Zeit zu Zeit etwas Milch in die
erhitzende Sirupmasse geben.
Ist das Ganze dann fertig, breiten sie die Masse
über denn Kuchen aus und gleichen sie sie in der Höhe an.
Nun abkühlen lassen, und danach die Kokosraspeln darüber streuen.
Ist einfach zuzubereiten, und schmeckt delikat.
Guten Appetit
... und viel Erfolg beim Backen
Din marea varietate de prajituri cu mere pe care le face mama mea
si pe care le stiu de mic copil,
aceasta e cred cea mai simpla si cea mai gustoasa.
Este cu multe mere si pe cat e de usor de facut, pe atat e de buna.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 2 kg mere curatate si taiate cubulete
(sau date prin razatoarea mare)
- 3 oua
- 300 g zahar
- 450 g faina
- coaja de lamaie
- 2 lingurite scortisoara praf
- 1 esenta rom
- 2 lingurite pline bicarbonat de sodiu
- 1 praf sare
Merele rase se pun intr-un castron mare si incapator.
Bicarbonatul de sodiu se stinge cu zeama de lamaie.
Se adauga pe rand toate ingredientele si
se amesteca totul cu o lingura de lemn.
Se aseaza o hartie de copt intr-o tava de 30x43.
Se toarna compozitia uniform in tava si se niveleaza deasupra.
Se introduce apoi in cuptorul preincalzit la 175°
si se coace timp de 45 min
- pana blatul e usor rumenit la margini.
Cand este gata se lasa la racit pe un gratar
si se pregateste glazura.
Glazura:
- 7 linguri lapte
- 7 linguri cacao
- 7 linguri zahar
- 125 g unt
- 100 g nuca de cocos
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic. Se amesteca bine si se fierb pana se dizolva tot zaharul. In functie de consistenta - trebuie sa avem un sirop gros - mai adaugam in timpul fierberii cateva linguri de lapte. Cand este gata se toarna fierbinte deasupra prajiturii, niveland usor cu ajutorul unui cutit.
Cat este calda se presara deasupra cocos ras sau nuca macinata.
Cand este rece se taie cubulete. Este delicioasa, practica si lejera.
Pofta buna !
Paula's Recipes wünscht Guten Appetit
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