Sonntag, 23. Dezember 2012

////

Geschenke aus der Küche / Kokos Mandel Pralinen / Praline cu migdale si cocos



. und noch eine Last Minute Idee die jeden beeindrucken wird.
in der Patiseria gekauft, sind teuer und schmecken
bei weiten nicht so gut wie selbst gemacht.
Die Zutaten sind einfach und das Ergebniss
ist unvergleichlich.


Last Minute Rezept :-)

Zutaten für 2-3 Tüten ( wie im Bild )
500 g getrockneter Kuchen ( ohne Creme )
400 g Saure Marmelade
( Johannesbeer oder Aprikose )
100 g Butter
100 g gemahlene Mandeln
1/2 Mandelbitter
1/2 Tl. Lebkuchengewürz
saure oder bittere Kirschen in Alkohol
(Amare Kirschen sind vorzüglich geeignet )
200 g Kokosraspeln

Zubereitung:

trockenen Kuchen im Mixer hexeln bis es mehlig ist
danach das Ganze mit Butter vermengen
Gewürze und saure Marmelade zugeben.
Nun die Masse in einem Esslöffel zu
kleinen Kugeln formen und mit
dem Finger eine Vertiefung drucken,
in der sie die Kirsche positionieren.
Die Frucht nun mit Teig umschliessen und
mit Kokosraspeln benetzen.
Die Trüffel bis zum servieren im Kühlschrank lagern.

Paula's Recipes wünscht Guten Appetit 
Frohe Weihnachtszeit   





Iata o alta idee de cadou hand-made si last minute care va impresiona pe oricine.
La patiseria din oras asa o punga are un pret piparat tare si 
garantez ca pralinele lor nu sunt mai bune decat cele facute in casa.
Ingredientele sunt simple iar rezultatul extraordinar.

Pentru 2-3 pungi ca in imagine avem nevoie de :

- 500 g biscuiti 
( se pot folosi si fursecuri sau prajituri uscate fara crema )
- 400 g gem de coacaze sau caise
- 100 g unt
- 100 g faina de migdale
- 1/2 esenta de migdale
- 1/2 lingurita aroma de turta dulce
- visine sau cirese in alcool
( ciresele amare sunt ideale- au o aroma deosebita)
- 200 g cocos ras

Preparare:

Biscuitii sau prajiturile uscate se mixeaza bine in robot pana se obtine o faina.
Adaugam apoi untul la temperatura camerei, gemul,
esentele si amestecam bine pana la omogenizare.
In functie de consistenta aluatului 
mai putem adauga praf de biscuiti sau unt.
Cu o lingurita luam apoi din aluat si formam bilute de marimea unei nuci. 
Apasam usor cu degetul ca sa obtinem o cavitate,
 in mijlocul fiecareia asezam cate o cireasa si le modelam intre palme
 ca sa obtinem sfere.
Le dam apoi prin nuca de cocos si le lasam cateva minute
 la rece sa se intareasca.
Se pot pastra la frigider pe un platou acoperite cu folie
 pana in momentul servirii sau pana cand dorim sa le impachetam.

Pofta buna si Craciun Fericit !




0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen