Zutaten:
- 1,5 kg Schweinefleisch Haut-und fettfrei
- 500 g Hackfleisch + Schweinefleisch Mischung
- 1 Ei
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Zwiebel
- Salz und Pfeffer
- 1 Esslöffel Paprika
- 3 Äpfel
- Apricose
- 100 ml trockener Weißwein
Sarbatoarea Craciunului se apropie si nelipsita pe masa e friptura de porc.
Cotletul de porc se poate umple in multe feluri. Eu am ales o varianta foarte simpla, cu amestec de carne tocata condimentata si fructe la tava.
Ingrediente:
- 1,5 kg muschi de porc fara piele si grasime
- 500 g carne tocata amestec vita + porc
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- sare, piper
- 1 lingura boia dulce
- 3 mere
- caise
- 100 ml vin alb sec
Preparare:
Se pregateste amestecul de carne macinata ca pentru hamburgher, cu ceapa tocata, usturoi, ou, sare, piper si boia dulce.
Se ia bucata de cotlet si cu ajutorul unui cutit se face o gaura in mijloc pana se trece pe partea cealalta.
Se largeste un pic deschizatura pe ambele capete si se umple cu carnea tocata.
La sfarsit cotletul se condimenteaza bine cu sare, piper si boia.
Ca sa-i dam o forma si ca sa nu iasa umplutura pe la colturi, putem lega cotletul cu ata.
Se aseaza apoi in tava de friptura pe un pat de ceapa, mere si ce fructe mai dorim.
Se toarna vinul alb, se acopera cu un capac si se da la cuptor pentru circa 1 h.
Cand aproape e gata se da capacul deoparte si se lasa sa se rumeneasca frumos.
Nu folositi niciodata folia de aluminiu atunci cand pregatiti ceva la cuptor. Este foarte nociv.
Paula's Recipes wünscht Guten Appetit
0 Reactions to this post
Add CommentKommentar veröffentlichen