Zutaten für ca 750 ml :
400 ml Schlagsahne
1 El. Zimt
172 Tl Nelkenpulver
1 Msp. gemahlener Kardamom
1 Msp. Piment
1 Msp. Koriander
1 Msp. gemahlener Ingwer
150 g Zartbitterschokolade ( in kleine Stücke brechen)
300 ml Wodka
Zubereitung:
Schlagsahne in einem Topf kurz aufkochen
Gewürze und Schokostücken dazugeben,
das Ganze vom Herd nehmen und um-
rühren bis die Schokostücken geschmolzen sind.
Sahne Schoko Mischung abkühlen lassen,
und mit Wodka vermischen.
Danach einen Tag durchkühlen und durchziehen
lassen, aber nicht im Kühlschrank
aufbewahren.
Paula's Recipes wünscht Guten Appetit
... und schöne Feiertage
400 ml Schlagsahne
1 El. Zimt
172 Tl Nelkenpulver
1 Msp. gemahlener Kardamom
1 Msp. Piment
1 Msp. Koriander
1 Msp. gemahlener Ingwer
150 g Zartbitterschokolade ( in kleine Stücke brechen)
300 ml Wodka
Zubereitung:
Schlagsahne in einem Topf kurz aufkochen
Gewürze und Schokostücken dazugeben,
das Ganze vom Herd nehmen und um-
rühren bis die Schokostücken geschmolzen sind.
Sahne Schoko Mischung abkühlen lassen,
und mit Wodka vermischen.
Danach einen Tag durchkühlen und durchziehen
lassen, aber nicht im Kühlschrank
aufbewahren.
Paula's Recipes wünscht Guten Appetit
... und schöne Feiertage
Astazi e ultima Duminica de Advent iar maine seara
Ajunul Craciunului cand se impart daruri sub pom.
Daca nu mai avem timp sa cumparam ceva si nici nu stim ce anume,
iata o idee de cadou hand made pentru cand mergem intr-o vizita.
Lichior de ciocolata sau Lichior de Advent
Ingrediente pentru 750 ml:
- 400 ml frisca lichida
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1 vf de cutit Kardamom
- 1 vf de cutit Koriander
- 1 vf de cutit ghimbir
- 150 g ciocolata amaruie
- 300 ml Wodka
Frisca lichida se pune intr-o craticioara pe foc
si se incalzeste pana la punctul de fierbere.
se da deoparte si se toarna ciocolata taiata bucati si condimentele.
Se amesteca pana se topesc bucatile de ciocolata si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca apoi cu Wodka si se lasa o zi la rece dar nu in frigider.
Are un gust senzational, se serveste ca atare la desert
si merge de minune pe inghetate sau in cremele de prajituri.
Pofta buna si Un Craciun Fericit !
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