Zutaten Ingrediente:
Teig: Pentru aluat:
- 450 g Mehl - 450 g faina
- 75 g Zucker - 75 g zahar
-125 g Butter - 125 unt
- 100 ml Sahne - 100 ml smantana
(sau iart gras)
-1 Ei - 1 ou
-1 Tl. Backpulver - 1 lingurita cu varf praf de copt
- geriebene Zitronenschale - coaja rasa de lamaie
- eine Messerspitze Salz - un varf de cutit sare
Creme: Crema:
- 200 g Zucker - 200 g zahar
- 200 g Butter - 200 g unt
-250 g Milch - 250 ml lapte
- 70 g Stärke - 70 g amidon
- eine Tüte Vanillezucker - 1 plic zahar vanilat
- 15 ml Rum - 15 ml rom
Glasur: Glazura:
- 100 g Butter - 100 g unt
- 10g Kakao - 10 g cacao
- 100 g Zucker - 100 g zahar
- Vanille Essenz - esenta vanili
Zubereitung:
Zucker in einem kleinen Topf zu Karamel erwärmen. Ist das Karamel hellbraun geben sie
150 ml heisses Wasser zu, und rühren sie dies um bis es komplett verschmilzt.
nun die Butter bei Zimmertemperatur mit Salz, geriebener Zitronenschale,
Sahne und dem Ei vermischen.
Danach das ganze mit Karamel vermengen.
Vermischen sie nun das Mehl mit Backpulver.
Breiten sie den Teig aus, und teilen sie ihn in vier gleiche Teile.
Breiten sie nun zwei Blätter Teig , in einer Dimension von 30 x 43 cm,
auf einem Backblech aus.
Preparare foi:
Se pune intr-o cratita pe foc zaharul la caramelizat. Cand este maro deschis la culoare
se adauga 150 ml apa fierbinte si se amesteca la foc mic pana se topeste complet.
se adauga 150 ml apa fierbinte si se amesteca la foc mic pana se topeste complet.
Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu oul,
sarea, coaja de lamaie si smantana. Se incorporeaza apoi si siropul
de zahar ars.
sarea, coaja de lamaie si smantana. Se incorporeaza apoi si siropul
de zahar ars.
Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se framanta un aluat care se imparte in 2 parti egale.
Se intind 2 foi care se coc pe dosul unei tavi de 30x43 cm.
Kuchencreme:
200 g Zucker wiederum zu Karamel verschmeltzen, und danach einige Minuten abkühlen lassen.
Nun Butter dazugeben, umrühren bis es sich zu einer Masse auflöst.
Jetzt 100 ml Milch zugeben, und auf kleiner Flamme zu Karamel verschmelzen.
Glasur:
Kochen sie in einem kleinen Topf bei kleiner Flamme
Zucker auf, und geben sie Kakao dazu.
Umrühren bis das Ganze ein Konsistenz
eines Sirups erreicht.
Crema:
- 200 g zahar se caramelizeaza intr-un vas. Cand e gata se da deoparte
sa se raceasca cateva minute, apoi se adauga untul si se amesteca pana se dizolva.
sa se raceasca cateva minute, apoi se adauga untul si se amesteca pana se dizolva.
- se adauga apoi 100 ml lapte si se lasa pe foc mic pana se topeste caramelul.
- intr-un vas separat se amesteca amidonul cu restul de lapte
- cand amestecul de unt cu zahar incepe sa fiarba se adauga treptat crema
de amidon cu lapte si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia.
de amidon cu lapte si se amesteca continuu pana se ingroasa compozitia.
- se da vasul deoparte se lasa putin sa se raceasca si se
adauga vanilia si esenta de rom
adauga vanilia si esenta de rom
Glazura
Se fierb intr-o craticioara la foc mic zaharul, untul si cacao.
Se amesteca pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop.
Zusammensetzung:
Das erste Blatt mit 1/3 Sahne benetzen und ein weiteres
Blatt darüberlegen, und dieses wiederum mit
der gleichen Menge Sahne bedecken.
Über diese Kombination legt man zum Abschluss
das dritte Blatt darüber.
Die ganze Prozedur lässt sich auf einem Holzbrett
sehr gut bewerkstelligen. Zuguter letzt das
Ganze mit der Glasur übergießen, abkühlen lassen
und mit essbaren Figuren dekorieren.
Asamblare:
Se intinde pe prima foaie 1/3 din crema, se acopera cu a doua foaie si se
intinde uniform a doua treime din crema. Se aseaza apoi si a treia foaie
si se preseaza usor cu ajutorul unui fund de lemn.
Se impart in doua cele 3 foi asamblate. Se unge cu crema una din jumatati
si se aseaza deasupra cealalta jumatate.
Obtinem in final 6 foi umplute cu crema.
Asezam o greutate deasupra si le lasam cateva ore la rece.
Se toarna apoi glazura, se lasa sa se raceasca,
apoi se taie si se decoreaza dupa preferinta.
Pofta buna !
Paula's Recipes wünscht Guten Appetit
Se amesteca pana se topeste tot zaharul si obtinem un sirop.
Zusammensetzung:
Das erste Blatt mit 1/3 Sahne benetzen und ein weiteres
Blatt darüberlegen, und dieses wiederum mit
der gleichen Menge Sahne bedecken.
Über diese Kombination legt man zum Abschluss
das dritte Blatt darüber.
Die ganze Prozedur lässt sich auf einem Holzbrett
sehr gut bewerkstelligen. Zuguter letzt das
Ganze mit der Glasur übergießen, abkühlen lassen
und mit essbaren Figuren dekorieren.
Asamblare:
Se intinde pe prima foaie 1/3 din crema, se acopera cu a doua foaie si se
intinde uniform a doua treime din crema. Se aseaza apoi si a treia foaie
si se preseaza usor cu ajutorul unui fund de lemn.
Se impart in doua cele 3 foi asamblate. Se unge cu crema una din jumatati
si se aseaza deasupra cealalta jumatate.
Obtinem in final 6 foi umplute cu crema.
Asezam o greutate deasupra si le lasam cateva ore la rece.
Se toarna apoi glazura, se lasa sa se raceasca,
apoi se taie si se decoreaza dupa preferinta.
Pofta buna !
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