Samstag, 27. Oktober 2012

////

Obsttortelett - Winter Tartalette


In amintirea zilelor insorite si toride de vara cand faceam mini-tarte cu capsuni,zmeura sau cirese, acum am incercat si cu fructe de zezon, mandarine si ananas.
Reteta e aceeasi, la crema am adaugat pentru culoare cacao sau coacaze si mure de la congelator.

Pentru aluat:
- 200 g faina
- 140 g unt
- 100 g zahar
- 2 galbenusuri

Crema:
- 500 ml lapte
- 140 g zahar
- 4 galbenusuri
- 50 g faina
- 100 g frisca
- vanilie


Se mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul.
Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.
Treptat se adauga si faina si se amesteca pana obtinem un aluat omogen pe care il lasam 30 min la rece.
Se intinde apoi o foaie, se taie cercuri cu care umplem formele de mini-tarte (unse cu unt si tapetate cu faina).
Intepam din loc in loc aluatul cu furculita si dam la cuptorul incins timp de 30 minute.

Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi cu faina si laptele.
Se pune pe un vas la bain-marie si se amesteca in continuu pana se ingroasa crema.
Pentru aroma se poate pune in timp ce fierbe un baton de vanilie (sau cateva picaturi de rom in combinatia cu cacao).
Dupa ce s-a racit se adauga frisca batuta.
Pentru diversitate putem separa crema in mai multe vase si adauga fructe mixate sau cacao.
Se toarna apoi in tarte si se decoreaza imediat cu felii de ananas sau mandarine. Se presara bomboane colorate pentru decor sau ciocolata.
Pofta buna !


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen