Freitag, 26. Oktober 2012

////

Chili con carne


Cili cu carne in culorile si aromele mexicane. Varianta pe care eu personal o prefer e cea cu carne slaba de vita.

Ingrediente pentru 4 persoane sau 2 mai infometate:

- 500 g carne de vita (continut redus de grasime)
- 500 g fasole rosie (eu am folosit din conserva)
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 3-4 rosii mari taiate cubulete (sau din conserva 400 g)
- 1 ardei rosu
- 2 ardei iuti
- 2 linguri boia
- o lingurita scortisoara
- o lingurita coriandru
- sare, piper, oregano, chimen
- ulei de masline


Intr-o tigaie incapatoare se pune la prajit ceapa si usturoiul taiate marunt. Cand ceapa e aurie se adauga carnea tocata, se sfarama bine sa nu aiba cocoloase si se lasa numai pana isi schimba culoarea.
Se adauga apoi ardeii iuti curatati de samburi si taiati rondele, rosiile oparite si curatate de coaja taiate cubulete si restul condimentelor.
Se adauga o cana de supa de legume (sau un cubulet de concentrat la 200ml apa) si se lasa sa fiarba 20 minute acoperite cu un capac.
Fasolea din conserva se scurge de lichid si se spala sub jet de apa. Se adauga si se mai lasa cateva minute la fiert pana scade apa si are consistenta unui sos mai gros.
Merge grozav fierbinte cu o garnitura de orez.
Pofta buna !


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen