Iar dovleac ??? bineinteles, daca e toamna atunci e timpul lui, si hai sa profitam din plin de toate beneficiile. Bunica mea cocea feliile simple si erau grozav de bune (asta pe langa delicioasa si traditionala placinta de dovleac ). Tot timpul cand ii simt aroma prin casa imi amintesc de ea si plec cu totul in copilarie ca Anton Ego in Ratatouille :) Copt la cuptor cu ceapa, branza si rosmarin are o aroma deosebita, merita incercat de toti amatorii de dovleac.
- 1 kg dovleac Muskat (eu am folosit Hokaido )
- 100 ml supa de legume concentrat (un cubulet la 100 ml apa)
- 3 cepe rosii
- 200 g branza semi-dura (Halloumi sau Gazi)
- 2 crengute de rosmarin
- sare si piper
- 6 linguri ulei de masline
Dovleacul se spala si se taie in felii subtiri. Ceapa se taie in bucati mari (sferturi). Branza la fel, cubulete sau felii - dupa preferinta. Se presara deasupra rosmarinul. Se toarna deasupra supa de legume, uleiul de masline si se da la cuptorul incalzit la 200 grade timp de 30 minute.
Se serveste cald si se mananca foarte repede :)
0 Reactions to this post
Add CommentKommentar veröffentlichen