Nu am mai avut rabdare pana la Craciun ca sa fac obisnuitele fursecuri cu faina de migdale plus ca eram nerabdatori sa testam si noua productie de dulceata de gutui.
Sunt atat de fragede, moi si aromate, se topesc pur si simplu in gura si merg de minune cu dulceata parfumata de gutui - pentru prima data cand incerc combinatia asta - in ceilalti ani le umleam cu gem de capsuni sau zmeura.
Ingrediente:
- 225 g unt la temperatura camerei
- 140 g zahar
- 1 galbenus de ou
- 10 picaturi de esenta de migdale
- 280 g faina
- o priza sare
- 50 g faina de migdale
- 50 g coaja de lamaie sau portocala (optional - gata pregatita la borcan sau rasa proaspat)
- gem sau o dulceata mai consistenta pentru umplut
Se incinge cuptorul la 190 grade.
Se pregatesc doua tavi de cuptor cu hartie de copt.
Cu un mixer manual se bate untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pana obtinem o crema spuma.
Se adauga apoi galbenusul de ou si esenta de migdale si se bate in continuare.
Intr-un castron amestecam faina cu sarea, faina de migdale si coaja rasa de lamaie.
Cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam crema de unt cu faina pana obtinem un aluat moale.
Apoi cu ajutorul unei lingurite luam din compozitie si formam in palme bilute pe care le asezam in tava cu distanta intre ele
Cu ajutorul unei forme din lemn sau cu degetul apasam pe fiecare biluta pana obtinem o depresiune.
Se introduc apoi in cuptorul incins si se coc timp de 12 - 15 minute pana sunt usor aurii pe margini.
Imediat ce le-am scos din cuptor cat sunt inca fierbinti se umplu cu gem.
In multe carti de bucatarie am gasit si varianta ca fursecurile se umplu cu gem inainte de cuptor. Am incercat si asa - eu personal nu am fost multumita de rezultat. Daca e pus atunci cand sunt fierbinti are o aderenta si se lipeste perfect - mai tarziu arata ca un jeleu.
Sunt bune de tot si foarte usor de facut, nu necesita nici mult timp nici mare cheltuiala si va veti cuceri si membrii familiei si invitatii.
Pofta buna !
0 Reactions to this post
Add CommentKommentar veröffentlichen