Puisorul meu a fost foarte aratos in pachet cand l-am cumparat proaspat si char Bio - dupa cum arata eticheta. Ca i s-a dus pielea putin, e probabil din cauza ca am testat pungile de gatit fara grasime la cuptor - pentru prima si ultima data.
Pentru cei la dieta sau regim e un meniu ideal, o combinatie dulce acrisoara cu lamaie si dovleac si cu aroma de rosmarin.
Ingrediente pt 2-3 persoane la dieta si un pui mic bio:
- 1 pui aprox 1 kg
- 4 fire de rozmarin
- 2 lamai
- usturoi
- dovleac hokaido 300 g
- 2 - 3 cartofi
- sare, piper
- 3 linguri ulei de masline (optional)
Pregatire:
Rosmarinul se spala.
Lamaiele se spala cu apa fierbinte si se usuca.
Una din lamai se taie in sferturi.
Dovleacul si cartofii se taie cubulete si se amesteca impreuna cu lamaia, usturoiul taiat felii, rozmarin sare si piper.
Puiul se umple pe interior cu acest amestec iar din restul compozitiei se face un pat pe care se aseaza friptura.
Daca folositi pentru gatit pungile speciale de cuptor sunt suficiente 60 minute la temperatura de 200 grade - in tava de friptura circa 70 min.
Daca e copt in tava fara punga se mai stropeste din cand in cand cu 250 ml supa de legume cu zeama de la a doua lamaie si uleiul de masline.
In final va asigur ca iese ceva delicios.
Pofta buna !
0 Reactions to this post
Add CommentKommentar veröffentlichen