Este perioada cand testez retete de fursecuri pentru Craciun, de aceea am scos si decorul un pic mai abstract. Reteta este cea de la fursecurile pe care la umpleam de obicei cu inghetata. Acum le-am decorat doar cu ciocolata alba. Pe cat de repede se fac pe atat de repede se mananca.
Ingrediente:
- 225 g unt moale
- 140 g zahar
- 1 galbenus de ou
- 2 lingurite ghimbir in sirop
- 250 g faina
- 25 g cacao
1/2 lingurita scortisoara praf
- o priza sare
- 100 g ciocolata pentru decor
Untul cu zaharul se bat spuma cu un mixer manual.
Se adauga galbenusul de ou, ghimbirul in sirop si se mai bate 2 min.
Faina amestecata cu cacao, sare si scortisoara se adauga treptat pana se obtine o bila de aluat.
Aluatul se imparte in doua, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 minute.
Cuptorul se incalzeste la 190 grade.
Din fiecare bila de aluat se intinde o foaie - se pune intre doua hartii de copt si se intinde cu sucitorul cand pe-o fata cand pe alta - se mai aseaza din cand in cand hartia ca sa nu faca pliuri.
Se decupeaza apoi forme dupa preferinta.
Biscuitii se coc 10 - 15 minute, apoi se mai lasa in tava 15 minute sa se raceasca - se sfarama foarte usor cand sunt calzi.
Cand sunt reci se pot decora cu ciocolata sau glazura.
Pofta buna!
0 Reactions to this post
Add CommentKommentar veröffentlichen