Dienstag, 8. November 2011

////

Sarmale in foi de varza murata / Krautroulade in Sauerkraut


Ingrediente:

- 1,5 kg varza acra
- 1/2 kg carne tocata amestec
- 200 g Kaiser
-50 g orez
- 1 ceapa
- piper
- enibahar
- cimbru
- marar
- suc de rosii


Calim ceapa tocata marunt cu 2 linguri de ulei.
 Adaugam orezul si lasam cateva minute compozitia pe foc dupa care o lasam deoparte.
Cand e rece o amestecam cu tocatura + 100 ml apa.
 Condimentam cu sare piper si condimente dupa gust.
Se aleg frunzele de varza fara nervuri,
 se aseaza cate o lingurita de copozitie si se impacheteaza.
Dupa ce sunt gata, frunzele si nervurile ramase se taie marunt ca fideaua.
Pregatim un vas de 5 l,
 asezam pe fundul lui 1/2 din varza tocata + fasii de kaiser.
Se aseaza sarmalele in cerc una langa alta.
 Pentru un gust mai bun mai presaram printre ele foi de dafin,
 boabe de piper, o ramura de cimbru si marar taiat marunt.
Se toarna apa clocotita cat sa le cuprinda si se lasa sa fiarba
 la foc mic timp de 1h.
Cand sunt gata se adauga sucul de rosii
 si se mai lasa putin la cuptor.



Se servesc cu mamaliguta si smantana deasupra.
Pofta buna !

0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen