Ingrediente:
- 120 nuci verzi
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
- 750 ml apa
- un baton de vanilie
Se curata nucile de coaja verde. Pe masura ce sunt gata se pun intr-un vas cu apa rece si zeama de lamaie. Se lasa in apa o zi avand grija sa schimbam de cateva ori apa.
A doua zi se scurg si se oparesc de 2-3 ori in apa clocotita: punem un vas cu apa iar cand fierbe punem nucile, lasam sa dea un clocot si aruncam apa. Apoi repetam operatia inca de 2 ori.
Se spala apoi si se lasa in apa rece cu zeama de lamaie pana pregatim siropul.
Pentru sirop: se pune apa la fiert cu zaharul si batonul de vanilie iar cand siropul e bine legat (dupa 1 h) punem si nucile scurse bine de apa. Se lasa sa fiarba 20 minute dupa care adaugam si zeama de lamaie si mai lasam sa dea cateva clocote.
Se toarna calda in borcane sterilizate. Se pun apoi borcanele cu gura in jos, se acopera cu o patura si se lasa nemiscate si la cald pana a doua zi.
0 Reactions to this post
Add CommentKommentar veröffentlichen