Dienstag, 28. Mai 2013

////

Rote Bete Meerrettich Sahne Terrine


Ingrediente:

- 500 g Sfecla rosie fiarta
- 5 linguri otet
- 3 linguri suc de lamaie
- 6 linguri ulei de nuca
- 9 foi de gelatina alba
- 4 linguri vin alb
- 2 felii Pumpernickel
- 10 g seminte de dovleac
- 6 lingurite hrean ras
- 150g Crème fraîche
- 150 g iaurt 3,5
- 200 ml smantana pentru frisca
- sare, boia iute



Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare timp de 30-50 min, depinde de marime.
Intre timp se pregateste un amestec din otet, suc de lamaie si ulei de nuca cu sare si boia iute.
Cand sfecla este gata fiarta se curata de coaja cat este fierbinte, se taie felii si se lasa la marinat in sos timp de 20 de minute.
Se pun la muiat in apa rece 4 foi de gelatina.
Se pregateste un castron rotund cu 19 cm Ø si capacitate 750 ml ca. Se aseaza cu grija o folie alimentara in interior.
Sfecla impreuna cu sosul marinat se mixeaza pana se obtine un piure fin.
Foile de gelatina se scurg din apa rece si se dizolva in doua linguri de vin alb incalzit. Cand este complet fluida, gelatina se toarna in mixer peste sfecla si se mai mixeaza putin.
Turnam apoi crema de sfecla in castron, acoperim si lasam la frigider pentru 2 ore.

Feliile de Pumpernickel se mixeaza si se usuca putin intr-o tigaie fara grasime.
Semintele de dovleac se taie mai gros, se amesteca impreuna cu pesmetul si se lasa la indemana.

Pentru crema de hrean, lasam mai intai la muiat restul de foi de gelatina.
Se mixeaza hreanul cu iaurtul si Crème fraîche. Restul de vin se incalzeste si se dizolva in el foile de gelatina.
Se amesteca apoi cu crema de hrean si se lasa deoparte.

Smantana se bate pana se obtine frisca, apoi adauga treptat, cate putin din amestecul de hrean, pana e complet incorporat.
Il turnam apoi peste sfecla rosie de la frigider iar deasupra presaram 2/3 din amestecul de seminte cu Pumpernickel. Apasam usor la suprafata ca intre in compozitie, nivelam, apoi acoperim si lasam la frigider pentru inca 4 ore.

Cand este gata se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu restul de seminte.
Are o forma foarte frumoasa, e deosebit de estetic, si te imbie la o masa sanatoasa si dietetica.

Pofta buna !


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen