Montag, 27. Mai 2013

////

Happy Birthday Dad !!! Lemon Pie


Astazi e ziua tatalui meu, un mare om, o personalitate puternica, un sot devotat, un tata si bunic minunat.
Pentru fiecare in viata, tatal are un rol esential, figura lui isi pune amprenta pe toata existenta. Pot sa ma consider o norocoasa si sa spun ca am avut si am cel mai bun tata din lume, care mereu a fost sprijinul si ajutorul intregii noastre familii, un om deschis, cu un suflet mare, plin de energie si putere de munca. Un caracter vertical si loial in relatiile cu toti din jur, o fire vesela si optimista, un exemplu pentru noi toti, copii si nepoti.
Noi am serbat departe ziua lui, asa cum si-ar fi dorit si el daca era aici, la un gratar si picnic intr-o zona la fel de frumoasa ca tinutul Neamtului.
Ii dorim sa fie sanatos, fericit, bucuros, mereu tanar si frumos, sa iubeasca si sa fie iubit de toti ca si pana acum :-)
Ganz, ganz herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag ♥



Si ca desert, foarte usor de transportat, in deplasare sau aniversare la iarba verde :-) usor si racoros ca pentru o zi frumoasa de mai, nimic nu e mai potrivit ca o Tarta cu Lamaie. E delicioasa, se topeste pur si simplu in gura si e extrem de usor de facut.
Iata ingredientele:

Pentru blat:
- 150 g faina
- un varf de cutit praf de copt
- 25 g zahar
- o priza de sare
- 1 ou
- 100 g unt moale

Cu ajutorul unui mixer de mana se amesteca ingredientele in urmatoarea ordine: untul cu zahaarul,sarea,oul, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt, pana obtinem o bila de aluat moale. Cu ajutorul unei folii alimentare intindem o foaie pentru o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Foaia o lasam 20 min la frigider iar tava o ungem cu putin unt.
O asezam apoi in tava, ii ridicam marginile si taiem din surplusul de pe margini pentru estetica, sau le putem lasa pentru un aspect de "hand made" :-) Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita, Introducem apoi tava in cuptorul preincalzit la 170°C si lasam 20 de minute. Cand e gata o lasam la racit si pregatim crema.

Pentru crema:
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 125 ml apa
- 65 g amidon
- 200 ml suc de lamaie

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul apoi cu amidonul si apa, alternand ca sa nu se formeze cocoloase, apoi cu sucul de lamaie. Punem vasul cu toata compozitia la bain-marin si amestecam pana se ingroasa si incepe sa faca bule. Se toarna imediat, inca fierbinte peste blat si lasam sa se raceasca.

Pentru bezea:
- 3 albusuri
- 100 g zahar
- o priza de sare
- 2 lingurite suc de lamaie

Se bat intai albusurile cu sarea pane se tine spuma tare, se adauga apoi zaharul si sucul, si se mai bate pana ne place consistenta. Cu ajutorul unei linguri se aseaza pe toata suprafata cu crema de lamaie si se introduce din nou tava in cuptorul preincalzit la 140°C pentru circa 30 de minute.

Pofta buna !




0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen