Donnerstag, 23. Mai 2013

////

Gebratene Kalbsleber mit Äpfeln und Zwiebeln


Ficatul de vitel gatit cu ceapa si mere este o reteta traditionala germana, deosebit de gustoasa si rapid de pregatit.

Pentru ca. 4 portii avem nevoie de:

- 4 felii subtiri de ficat de vitel (150 g fiecare ca.)
- 4 cepe
- 2 mere Golden
- 4 linguri ulei
- 40 g unt
- 2 linguri faina
- sare si piper

Ficatul se spala si se scurge de surplusul de apa.
Ceapa se taie rondele subtiri si se frige in ulei pana devine aurie.
Merele se curata de coaja, se scot semintele si cotorul cu ajutorul unui taietor si se taie rondele de ca.1 cm grosime.
In alta tigaie se topesc 20g unt si se calesc putin feliile de mere.
Si ceapa si feliile de mere,cand sunt gata se lasa la scurs pe un servet.

Punem la topit in tigaie si restul de unt. Feliile de ficat le dam mai intai prin faina apoi le prajim pe ambele parti timp de 2-3 min. Cand sunt gata le scoatem pe un platou, le condimentam cu sare si piper (de preferat mixat proaspat) si asezam deasupra feliile de mar si ceapa.

Pofta buna !


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen