Mittwoch, 8. Mai 2013

////

Kokoswürfel / Lamington


Anne Geddes, celebra fotografa australiana, povesteste atat de frumos in Autobiografia ei despre "Lamington" - cuburile cu cocos, care i-au fascinat copilaria.
Cred ca toti avem amintiri legate de aceste delicioase prejiturele, atat de usor de facut si atat de indragite.

Astazi le-am pregatit pentru serbarea de la Zilele Scolii unde invata fiul meu, in varianta cu ciocolata si cu glazura roz. Tocmai pentru ca se fac usor, se transporta usor si la fel se si consuma :-)

Reteta:

pentru blat:

- 50g unt moale
- 2 oua
- 200g zahar
- 300g faina
- 2 linguri miere
- 200ml lapte
- 7g bicarbonat
- arome, coaja rasa de lamaie
- vanilie

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea, aromele si ouale adaugate pe rand, pana amestecul este spumos.
Se adauga apoi treptat faina si laptele cu bicarbonatul, se mixeaza bine pana amestecul e omogen.
Se toarna intr-o tava de ca. 30 x 40cm in care am asezat hartie de copt.
Se introduce apoi in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 25 min ca.
Cand este rece se taie cubulete.

Pentru glazura:

- 250g zahar
- 200g unt
- 50g lapte
- 4 linguri cacao
- 1 esenta de rom
- 250g cocos ras

Intr-un vas pe foc se pune zaharul amestecat cu cacao, untul, esenta de rom si laptele.
Se amesteca la foc mic pana zaharul este topit.
Intr-un castron la indemana se pregateste cocosul ras.
Cuburile se dau mai intai prin glazura de ciocolata calda, apoi prin cocos si se aseaza pe hartie de copt la racit.

Pofta buna !


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen