Montag, 22. April 2013

////

Spinat-Terrine mit Ziegenquark


O reteta de primavara cu spanac proaspat, lejera, racoritoare si sanatoasa.

Se pregateste o forma de terina, de plastic de preferat cu peretii flexibili, sau o forma clasica de chec pe care o imbracam in interior cu folie alimentara.

Ingrediente pentru stratul de spanac:

- 600g spanac proaspat
- 2 tije de praz, partea alba
- 1 lingura ulei,
- 2 catei de usturoi
- 6 oua mici
- 8 foi de gelatina
- sare, piper

Spanacul se spala si se lasa la scurs.
Prazul se taie rondele si se pune la calit intr-o tigaie cu 1 lingura de ulei.
Cand prazul e moale si usor auriu, se adauga si frunzele de spanac si usturoiul.
Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 min.
Se da deoparte iar cand este rece se mixeaza pana se obtine un piure fin.
Potrivim de sare si piper dupa gust.

Ouale se fierb tari, se lasa in apa rece, apoi se decojesc.
Se pregatesc foile de gelatina in apa rece.
Se scurg bine si se amesteca cu putina compozitie incalzita, apoi cu toata crema de spanac.
Se toarna in terina, se aseaza ouale fierte dupa care acoperim si lasam un timp in frigider pana se leaga.

Intre timp pregatim crema de branza:

- 300g branza proaspata de capra
- 100 g smantana
- 6 foi gelatina
- morcovi rotunzi din conserva

Branza se mixeaza cu smantana si se adauga sare daca este necesar, dupa gust si in functie de tipul branzei.
Morcovii din conserva se lasa la scurs intr-o sita.
Pregatim gelatina care o incorporam la fel, in putina compozitie calda apoi in toata crema de branza.

Scoatem terina de la frigider cand este gata si turnam crema de branza.
Asezam din loc in loc morcoveii rotunzi, acoperim si dam din nou la rece pentru inca 4 ore.

Pofta buna !



0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen