Freitag, 8. März 2013

////

Chefchaouen - die Blaue Stadt in den grünen Bergen

Chefchaouen este un orasel incantator din nordul Marocului. Situat la o altitudine de 660 m, are un trafic rutier redus, se respira un aer limpede si proaspat iar linistea si calmul de aici te imbie la un sejur de vis.
Centrul vechi al orasului de un albastru absolut este ca un vis din 1001 de nopti.
Din 2010 este inscris in Patrimoniul Cultural Unesco si datorita "dietei mediteraneene" declarata cea mai sanatoasa (ulei de masline, cereale, fructe proaspete si uscate, peste, produse lactate si carne, condimente) Bucataria marocana este recunoscuta ca fiind una din cele mai bune bucatarii, apreciata in intreaga lume pentru amestecuri rafinate intre legume si fructe colorate, condimente rare si parfumate, peste delicat, carnuri gustoase si dulciuri irezistibile. Este o bucatarie parfumata si frumos colorata ca si tara iar pe langa faptul ca e variata si de mare calitate are o istorie de peste 2000 de ani. Nicaieri nu am vazut mancare pregatita cu atat de mare grija ca aici, foarte frumos prezentata si extraordinar de gustoasa.
As putea spune ca mancarea aici este ca un ritual. Masa principala este pranzul care incepe cu salate de tot felul, urmat de traditionala Tajina si traditionalul Couscous. Painea este deasemenea un element esential care acompaniaza diferite feluri de mancare.
In general la masa se bea apa, nici o bautura alcoolica din pacate :-) La sfarsit se serveste totdeauna ceai de menta - in timpul zilei ceai verde cu menta, bautura tipica marocana, indulcita cu zahar brun.





Paula's Recipes wünscht Guten Appetit 

0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen