Freitag, 15. Februar 2013

////

Quitten mit Hühnerfleisch


Carnea cu gutui este o specialitate tipica arabeasca, foarte cunoscuta fiind in combinatia gutui cu carne de miel sau vita. Despre puiul cu gutui se vorbeste prima data la jumatatea secolului 10 in "Book of cookery" aparuta la Bagdad, numai ca in varianta originala gutuile se macina si se adauga condimente care astazi sunt folosite in parfumerie.
Cand eram copil era mancarea preferata a bunicii mele, asta poate si din cauza ca aveam foarte multe  in gradina, care erau pastrate pana in iarna sau primavara chiar.
Imi amintesc cum bunica le recolta toamna cand e anotimpul lor, apoi le insira sus pe dulapuri ca sa parfumeze camerele.
Parfumul lor adevarat nu o sa-l mai gasiti azi nici la gutuile din supermarket ... nici la cele din piata ...poate doar in tara lor de bastina sa mai existe cineva care sa cultive "aurul galben de catifea"






Paula's Recipes wünscht Guten Appetit 

0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen