Mittwoch, 7. September 2011

////

Napolitane cu Crema de Zahar Ars


Ingrediente:

- 4 foi de napolitana ( 27 x 19)
- 200 g nuci
- 200 g zahar
- 200 g unt + 100 g zahar
- 4 galbenusuri
- 1 plic zahar vanilat




Nucile se coc putin in cuptor, apoi se sfarama cu sucitorul cat sa ramana bucatile mari.
Intr-un vas se topeste untul cu 100 g zahar, se da deoparte si cand e la temperatura camerei se adauga galbenusurile, se amesteca bine si se pune din nou pe foc. Se tine pana se ingroasa, se adauga apoi zaharul vanilat si nucile.



In alt vas se caramelizeaza 200 g zahar. Cand este gata turnam cu grija, putin cate putin ( pentru ca face foarte multa spuma) peste cealalta compozitie si se amesteca bine.
Se ung apoi foile de napolitana dupa care se aseaza deasupra o greutate timp de cateva ore.
Se taie apoi dupa preferinta romburi sau patrate.


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen