Mittwoch, 3. Juli 2013

////

Wildschweinrollbraten mit Pilzen / Friptura de porc mistret cu ciuperci


Afara e frig, ploua cu galeata si nu ne ramane decat sa visam la mare, la soare, la Toscana si la traditionalele Sagre del Cinghiale cu toate felurile "squisitissime" de preparate din porc mistret, servite intr-o atmosfera calda, cu muzica buna si spectacole live  :-)
Carnea de porc mistret, ca orice vanat, nu este foarte usor de gatit, de cele mai multe ori mai bine te lasi pe maine experte si de specialitate. Pentru un gust mai bun, foarte important este sa fie lasata la marinat in condimente 2-3 zile.
Friptura de mistret la cuptor, cu garnitura de ciuperci si acompaniata de un vin rosu bun. este un meniu excelent pentru orice moment al anului.
Avem nevoie de:
- 1 kg pulpa de porc mistret
- 1/2 litru de vin rosu
- 3 linguri otet de vin
- 1 fruza de dafin
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 tulpina de telina verde
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 3-4 frunze de salvie
- 1 baton de scortisoara (sau praf)
- 80 g sunca afumata taiata in cubulete
- putin praf de legume concentrate
- 250 g smantana
- 250 g ciuperci (ideal daca sunt de padure)
- unt
- sare si piper


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen