Ce poate fi mai minunat ca un parfum de lavanda ?
Aceasta planta originara din Persia merge de minune cu carnea la gratar sau peste.
In bucatarie se foloseste numai in cantitati mici pentru aroma - altfel poate da mancarii un gust amar.
Unt de lavanda
Ingrediente:
- 125 g unt
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingurita arpagic tocat
- 1 lingurita patrunjel tocat fin
- 1 lingurita lavanda
- sare si piper
Ierburile se toaca foarte fin (daca nu se foloseste un produs gata preparat) si se amesteca impreuna cu untul la temperatura camerei - sau se incalzeste usor intr-un vas circa 1min.
Se pune apoi in forme la congelator sau se pastreaza intr-un castron la frigider.
Dupa ce a stat la rece circa 1 ora se serveste peste carnea de gratar calda.
Ii va da o aroma si un gust deosebit.
Pofta buna !
0 Reactions to this post
Add CommentKommentar veröffentlichen