Mittwoch, 4. September 2013

////

Kutteln Stil Genua / Trippa alla genovese


Se stie ca italienii sunt un popor plin de fantezie, imaginatie si creativitate. In Italia exista in fiecare regiune o alta reteta de preparare a burtei de vita. Si in fiecare regiune la randul ei sunt "n" variante si variatiuni pe aceeasi tema.
In copilarie am fost tot timpul obisnuita cu traditionala noastra ciorba de burta, care ramane si preferata mea, dar din curiozitate am probat si retetele tipice de pe unde am calatorit.
Aceasta varianata de mancare din burta de vita poate fi servita si calda si rece. Eu am descoperit a doua zi, dupa ce a stat la frigider, ca amestecul de carne cu legume a format un aspic foarte gustos.

Iata reteta:

- 1 kg de burta prefiarta si taiata fasii
- 80 g costita afumata taiata cubulete
- 50 ml ulei de masline
- 50 g parmesan ras
- 2 oua
- 4 rosii taiate cubulete
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 tulpina de telina verde
- patrunjel tocat
- 1 catel de usturoi
- boia iute
- 1 cub de concentrat de legume
- sare, piper


Punem intr-o tigaie pe foc 2 linguri de ulei la incins. Adaugam cuburile de costita afumata/kaiser, ceapa, ardeiul iute si usturoiul tocate marunt. Amestecam pana se rumenesc usor, adaugam apoi morcovul taiat rondele, tulpina de telina tocata fin, si rosiile cubulete.
Amestecam cu o lingura de lemn, condimentam cu sare si piper (macinat proaspat) si lasam la foc moderat timp de 15 minute.
Acum adaugam burta taiata franjuri subtiri, acoperim cu apa, punem cubuletul de supa de legume si lasam totul sa fiarba acoperit cu un capac timp de 2 ore. (asta in cazul in care burta e veritabila, naturala si nu prefiarta - cumparata din supermarchet :-)
Cand este gata, lasam compozitia sa se raceasca complet, o transferam intr-un vas inchis ermetic si o lasam la frigider pana a doua zi.

Etapa 2.

Scoatem compozitia de la frigider si o incalzim foarte putin in tigaie.
Intr-un castron, batem ouale impreuna cu parmesanul ras, rasturnam peste amestecul de burta si frigem totul timp de 10 min.
Se serveste calda cu patrunjel ras deasupra.

Pofta buna !


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen