Dienstag, 1. September 2015

////

Chiftele de Sparanghel la cuptor

                                        Culorile Toamnei ! Chiftele de Sparanghel

Chiar daca timpul recoltarii sparanghelului a trecut, se mai gaseste de cumparat la supermarchet.
Iata o reteta de pregatire a sparanghelului un pic altfel decat clasicul sparanghel fiert cu sos olandez.
Reteta este din Cartea de Bucate a Sandei Marin, publicata in 1936.

Ingrediente:

-1kg sparanghel
- 2 l apa
- 2 linguri faina
- 2 linguri branza rasa
- 1 lingura unt
- 3 oua
- 3 linguri ulei
- 1 ceasca smantana
- sare, piper

Pentru chiftele se prefera sparanghel cu firul verde si subtire.
Se curata, se fierbe in apa cu sare dupa care se lasa la scurs.
Se trece prin masina de tocat carne.
Se adauga faina, branza, o lingura de unt, ouale puse pe rand si se sareaza dupa gust.
Se amesteca totul impreuna, va iesi o pasta groasa ca o smantana.
Se ia cu lingura din compozitie, se da drumul intr-o tigaie cu ulei incins si se rumenesc pe ambele parti.
Se aseaza apoi intr-o forma rezistenta la foc.
Se toarna deasupra smantana amestecata cu o lingurita de faina, se presara branza rasa.
Se dau la cuptorul incins la 180° timp de 1/2 ora.


0 Reactions to this post

Add Comment

    Kommentar veröffentlichen